Controlroom 

(Totale oppervlakte: 34 m2 met Airco) Hans Aalbers Recordings is voorzien high end equipment. We maken gebruik van een 160 kanalen digitale Mixing console met MADI interface en registreren audio met CPU based systems. Voor Dynamics en FX is te kiezen uit analoge outboard gear of een high end plug in. Monitoring Dynaudio Air 20 5.1

foto's zijkant control
Regie afgerond

Opnameruimte

(Totale oppervlakte: 72 m2 incl. drum- en vleugel booth. Backline amps. Diverse percussie instrumenten aanwezig) Of het nu gaat om een solo-artiest, een band of een groot orkest, onze royale opnameruimte leent zich uitstekend voor deze doeleinden. Diverse instrumenten:  Yamaha C7 vleugel, diverse gitaren en drumkit zijn aanwezig en gebruiksklaar. (zie: ‘Equipment‘)

foto's zijkant studio

Geschiedenis

In 1962 is bij het kasteel in Nederhorst den Berg de MC studio van start gegaan. Onder bezielende leiding van eigenaar Dick van der Meer is hier op het gebied van muziekregistratie geschiedenis geschreven. Talloze successen in de muziekindustrie vonden hier hun oorsprong. Sinds 1991 is de studio in handen van Hans Aalbers en tot de dag van vandaag worden met hetzelfde enthousiasme en vakkennis muziekproducties vervaardigd. Dit maakt de studio tot de langst bestaande en tevens meest succesvolle van Nederland.

Techniek

De studio is begonnen met 8 sporen analoog multitrackrecorder. Deze werd al snel opgevolgd door een 16- en uiteindelijk een 24-sporenrecorder. Het masteren gebeurde tot midden jaren tachtig analoog, daarna verscheen de digitale DAT masterrecorder. Dit waren deze eerste digitale stappen. Vanaf 1995 zijn wij overgegaan naar Sony 48 Sporen Digital Multitrack. In 2003 hebben de multitrack recorders plaats gemaakt voor CPU based systems en werken wij op Logic en Protools. Sinds we mixen op de digitale Soundtracs mixingconsole DPC2 speelt alle audioprocessing zich af in het digitale domein. Randapparatuur heeft dezelfde ontwikkeling doorgemaakt, werd er begonnen met analoge galmplaten, tegenwoordig krijgen we reverb uit digitale rackmodules of d.m.v. plug ins (in the Box). Als early adopters van Soundsamplers en Synthesizers liepen wij vooraan bij innovaties op dit gebied. MPC 60 Akai, Emu system SP 12, Linn Drumcomputer, enkele iconen in ons bezit toendertijd.

Muziekproductie

Talloze successen zijn in de Studio in Nederhorst gemaakt. Van de hits van Vader Abraham met als bekendste het Smurfenlied tot aan het Kleine café aan de haven. De carrières van Ben Cramer met De Clown en Jaques Herb met Manuela begonnen hier. Met Rob de Nijs maakten wij “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen”. Tot onze vaste klantenkring kunnen we producer Tom Peters rekenen, die hier de uiterst succesvolle act “De Havenzangers” leven inblies. Ook werd muziek voor televisieseries als Sesamstraat en Klokhuis door ons opgenomen met Harry Bannink en Hennie Vrienten. Ook Joop Stokkermans heeft zijn muzikale creaties aan ons toevertrouwd. Sinds de overname door Hans Aalbers is de lijst met succesen uitgegroeid met artiesten als o.a. Andre Hazes, Gerard Joling, Marianne Weber, Frans Duijts en Ruth Jacott. Check voor het volledige artiestenbestand pagina:  Portfolio/Artiesten