Biografie

Hans Aalbers is met zijn bedrijf een merk in Nederlandstalige muziek. Als gedreven en succesvol producer, technicus, arrangeur en muzikant geeft hij een eigen en herkenbare sound aan de songs.

Johannes Jacobus Aalbers is geboren op 3 augustus 1957 in Nijmegen als vijfde in een rij van zes jongens. Op zeer jonge leeftijd ontluikt zijn interesse voor muziek en als kind begint hij met het bespelen van diverse muziekinstrumenten zoals gitaar, basgitaar en toetsen. Met de leeftijd groeit ook zijn affiniteit met elektronica en de eerste muzikale prestaties worden dan ook direct vastgelegd op tape. Dat gebeurde op de toen bekende hifi bandrecorders. Al ping pongend , met meerdere recorders, onstonden zo zijn eerste multitrack opnamen.

Na een zwerftocht met de gitaar, basgitaar en syntheziser in diverse popbands en dansorkesten wordt het tijd een en ander naar een professioneel niveau te tillen en gaat hij studeren aan het Conservatorium. Hij studeert eerst 2 jaar contrabas aan het Conservatorium in Arnhem. Dit was toch teveel klassiek naar zijn zin, vandaar dat een switch naar het Conservatorium in Enschede wordt gemaakt. Hier studeert hij af in 1982 als docerend musicus. Met het diploma op zak gaat hij als docent toetsen/electronisch orgel aan de slag bij onder andere de Nijmeegse Muziekschool.

Inmiddels dient een nieuwe passie zich aan n.l. het schrijven van liedjes. Hij vervaardigt diverse composities die door vaderlandse artiesten worden opgenomen. Ook ontwikkelt hij zich gaandeweg als, arrangeur, geluidstechnicus en komt in aanraking met de professionele kant van de entertainmentindustrie, waar hij zijn eigen plaats verovert.

In 1986 is de opening van Touché, zijn eigen professionele geluidsstudio in Nijmegen, waar de eerste hits ontstaan. Inmiddels heeft MIDI zijn intrede gedaan en als early adopter beschikt Hans al vroeg over een Linn Drumcomputer. Samen met Ben Liebrand maken ze producties voor de Amerikaanse Viola Wills. Als jonge studio-eigenaar programmeert hij hier o.a. de basistracks van albums van André Hazes, wat nieuw is in die tijd.

Hij wordt steeds vaker ingehuurd als midi-programmeur bij diverse producties en zo komt hij in contact met producer Tom Peters, die op dat moment werkzaam is in de MC studio (Dick van der Meer). Deze legendarische studio, de bakermat van vele hits, doet zijn muzikale hart sneller kloppen. Ze gaan intensief samenwerken, boeken goede resultaten en met het gevoel dat hij op de juiste plek is aanbeland, speelt de gedachte aan overname van de beroemde studio.

In 1991 is het zover, de MC Studio wordt Hans Aalbers Recordings. Vanaf dat moment heeft Hans onder andere alle opnames verzorgt van Andre Hazes. Met de MC studio nam Hans ook een aantal klanten van de vorige eigenaar over zoals Harry Bannink, Joop Stokkermans, Frank Groothof, en werkt hij samen met Henny Vrienten aan televisie programma’s Sesamstraat en Klokhuis. Inmiddels behoort de top van de vaderlandse artiesten tot zijn klantenkring en profileert hij zich ook als componist en producer. In die hoedanigheid werkt hij in Nederland o.a. met Gerard Joling, Rene Froger, Marianne Weber en Mart Hoogkamer. Het succes strekt zich uit tot over de grens, Hij is als producer ook actief voor de Vlaamse markt. Christoff en Lindsay zijn Vlaamse artiesten die sinds hun samenwerking met Hans grossieren in edelmetaal.

Op dit moment vervult Hans bestuursfuncties binnen BamPopauteurs.nl en Buma Cultuur.

hans ronde hoeken